پایش و آسیب شناسی وضعیت آموزش و خدمات روان شناسی

This is the HTML version of پایش و آسیب شناسی وضعیت آموزش و خدمات روان شناسی Page 1
To view this content in Flash, you must have version 8 or greater and Javascript must be enabled. To download the last Flash player click here

شماره هفتم :پایش و آسیب شناسی وضعیت آموزش و خدمات روان شناسی

درگذر از سنت به مدرنیته، نهادهای اجتماعی دچار تحولات متعددی شده‌اند که با توجه به این تحولات، به‌خصوص تحولات نهاد خانواده گرایش به مراکز مشاوره‌ای و روان‌شناسی، رشد بسیاری یافته است و مجال نقش‌آفرینی گسترده روان‌شناسان در عرصه جامعه را فراهم‌کرده است. به‌گونه‌ای که اندک توجه محیطی شواهد این رشد را نشان می‌دهد. ازجمله حجم روزافزونِ استفاده از کارشناسان و مشاوران روان‌شناسی در رسانه‌های دیداری، شنیداری و مکتوب -به‌ویژه در صدا و سیما- در سال‌های اخیر که یکی از ظاهری‌ترین جلوه‌های حضور و نقش‌آفرینی روان‌شناسی و روان‌شناسان در عرصه عمومی جامعه‌ایرانی است.
روان‌شناسانِ امروز، نقش بزرگ‌ترهای دیروز را گرفته‌اند، اما از آنجا که حذف متصدیان سنتی، قبل از ایفای کامل نقش متصدیان جدید، محقق شده و از سویی نیز علم روان‌شناسی بومی نشده و با مبانی غربی وارد جامعه ما شده است، چالش‌هایی را در پی داشته که توجه به آن‌ها لازم و ضروری به نظر می‌رسد. این چالش ها را می توان در چهار حوزه پیگیری نمود: مراجعه کننده، روان شناس، دانش و گفتمان حاکم بر جامعه. که سعی نموده ایم در این شماره به بخش هایی از آن بپردازیم. و مقدمات نگاه های دقیق تر و خردتر را فراهم سازیم. ضمن اینکه در این شماره به بیان راهکارهایی برای بومی سازی روانشناسی اقدام نموده ایم.  
Powered by FlippingBook. Joomla extension.