ضعف اخلاق اجتماعی و امنیت عوامل پیامد ها و بایسته ها

This is the HTML version of ضعف اخلاق اجتماعی و امنیت عوامل پیامد ها و بایسته ها Page 1
To view this content in Flash, you must have version 8 or greater and Javascript must be enabled. To download the last Flash player click here

شماره سی دوم : ضعف اخلاق اجتماعی و امنیت عوامل پیامد ها و بایسته ها

اخلاق یکی از دغدغه‌های همیشگی جوامع بوده است. نگرانی از افت و خیز اخلاق و میزان پایبندی به اصول اخلاقی و نتایج ناگوار آن، سبب شده است حجم عظیمی از گفتارها و مکتوبات متفاوت، درباره این مؤلفه بنیادین انسانی شکل بگیرد. عالمان اخلاق، فلاسفه، روانشناسان، جامعه‌شناسان و سایر اندیشمندان حوزه‌های دیگر، فراخور رویکرد مورد نظرشان، اخلاق را از رویکرد خاصی مطرح کرده‌اند. مطالعه‌ مقایسه‌ای میان این رویکردها و تفاوت در نگاه‌ها، نشان می‌دهد موضوع اخلاق، واجد جنبه‌های کثیری است که هر یک از آنان در جای خود مهم و اساسی است. برخی از آنان به مبادی اخلاق و بنیان‌های نظری و مفاهیم اخلاق پرداخته‌اند. برخی دیگر به پیامدها و آثار فردی و اجتماعی عدم رعایت موازین اخلاقی توجه کرده‌اند. هم چنین گروهی اخلاق را در سطح فردی آن و گروه دیگر، اخلاق را در سطح جمع و اجتماع مد نظر قرار داده‌اند. این پژوهش قصد دارد اخلاق اجتماعی و تبعات امنیتی آن را مورد بررسی قرار دهد. مفهومی که می‌تواند ارتباط اخلاق اجتماعی و تبعات امنیتی ضعف اخلاق را نشان دهد نظم اجتماعی و همبستگی است.
آنچه باعث می‌شود جامعه به سمت نظم اجتماعی و همبستگی حرکت کند ارزش‌ها و هنجارهای حاکم بر آن جامعه هستند که حفظ آن بر عهده نهاد دین، نهاد خانواده و نهاد آموزش است. این سه نهاد نظام جامعه‌پذیری را در هر جامعه شکل می‌دهند و ضعف در این نظام ضعف اخلاق اجتماعی را منجر می‌شود. پیامدهای امنیتی ضعف اخلاق در کشوری همچون ایران که حاکمیت بر پایه‌های دینی استوار است، بسیار جدی است و می‌تواند به بحران مشروعیت نظام منجر شود. این شماره افق مکث همچون گذشته روش ترکیبی را برای مطالعات موضوعات مسئله محوری مانند موضوع شماره اخیر در پیش گرفته است تا در نهایت بتواند راهبردها و راهکارهایی کاربردی ارائه نماید.

Powered by FlippingBook. Joomla extension.