چهارشنبه, 27 بهمن 1395 14:02

منع عملکردهای سلیقه ای مسئولین

این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
سلسله گفت و گوهای افراط،تکفیر و خشونت مذهبی موسسه فرهنگی مطالعاتی صراط مبین مصاحبه ای درباره راهکارهای مقابله با افراطی گری مذهبی و تاثیر احتمالی آن بر تنش بین شیعه و سنی در ایران با حجت الاسلام و المسلمین دکتر مهدی فرمانیان رئیس دانشکده مذاهب دانشگاه ادیان و مذاهب صورت داده و به دنبال راهکار ها بوده تا بعد از استماع نظرات ایشان در خصوص این موضوع، آن را در اختیار خوانندگان محترم قرار دهد.آنچه در ادامه می آید خلاصه ای نظرات ایشان درباره ی موضوع مذکور است.
یکشنبه, 08 اسفند 1395 12:52

جلوگیری از تنش زایی در رسانه

این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
سلسله گفت و گوهای افراط،تکفیر و خشونت مذهبی افراط‌گرايي ديني يکي از پيچيده‌ترين چالش‌هايي است که دنياي امروز با آن دست به گريبان است و در ميان همه اديان و مذاهب زنده جهان، گونه‌هاي مختلفی از آن دیده می‌شود؛ از افراط‌گرايان يهودي گرفته تا مسيحي، بوديست، و هندو. افراط‌گرايي ديني يکي از مهمترين موانع در مسير تحقق صلح جهاني است و پيامدهاي سياسي، اجتماعي، فرهنگي و ديني اين روية ناپسند بر همگان آشکار است.
یکشنبه, 08 اسفند 1395 12:55

افشای توطئه های تفرقه افکنان

این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
سلسله گفت و گوهای افراط،تکفیر و خشونت مذهبی شيعه و سنی، قرن‌های طولانی است كه در مسائل گوناگون اختلاف نظر دارند و اين امر، گاه از سوي فتنه انگيزان مايۀ گسست‌ها، بلكه نزاع‌های فراوان در تاريخ شده است، و بي‌گمان، در حال حاضر يكی از عللِ ضعف مسلمانان در برابر هجمۀ دشمنان، همين امر بوده است.شیعه و سنی هر دو مسلمان و در اعتقادات، احکام، اخلاق و ... دارای مشترکات زیادی هستند، البته اختلاف هایی هم دارند که انکارشدنی نیست، اما این اختلاف ها نباید منجر به خصومت و دشمنی شود و به اساس اتحاد و برادری اسلامی ضربه وارد سازد.
یکشنبه, 08 اسفند 1395 12:53

نگاه پدرانه نظام به مذاهب دیگر

این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
سلسله گفت و گوهای افراط،تکفیر و خشونت مذهبی افراطی‌گری شیعه و سنی و جهت دهی های خارج از نظام، به انشقاق و تفرقه در جهان اسلام منجر می‌شود. این امر دقیقاً در راستای اهداف استعمار و استکبار است که در صدد تضعیف جهان اسلام هستند و امنیت نظام جمهوری اسلامی نیز خدشه‌دار خواهد شد. بی شک باید راهی برای محدود کردن بسترهای تعارض بین شیعه و سنی در ایران پیدا و در صدد درمان آن بود. از همین رو موسسه فرهنگی مطالعاتی صراط مبین مصاحبه ای را با آیت الله حائری شیرازی صورت داده تا نظرات کارشناسی ایشان در این زمینه را جویا و به اطلاع خوانندگان محترم برساند.
سه شنبه, 12 بهمن 1395 10:49

جایگاه ازدواج در اسلام

این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
ازدواج يكي از مهمترين نيازهاي آدمي است كه دين مقدس اسلام به آن اهميت فراواني داده و آن را از مهمترين سنت هاي ديني شمرده كه مايه بركات بي شماري است. اما آنچه امروزه در جوامع اسلامی، خصوصاً جامعه ما، دیده می شود، برخلاف هنجارهای مورد تأکید در شرع مقدس است. از همین رو است که با یکی از معضلات آن یعنی تأخیر سن ازدواج مواجه شده ایم؛ این افزایش سن ازدواج و فاصله گرفتن جامعه اسلامی از هنجارهای دینی، امری نامطلوب است که آثار و پیامدهای ناگواری در پی دارد.
چهارشنبه, 06 بهمن 1395 11:02

مقابله با معضل افزایش سن ازدواج

این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
بی شک چالش‌ بین ارزش‌های سنتی و مدرن، ورود فرهنگ های مختلف، تحولات گسترده سیاسی، اقتصادی، پیدایش طبقه متوسط شهری، ورود امکانات جدید ارتباطی نظیر اینترنت و شبکه‌های ماهواره‌ای به زندگی شهروندان و... موجب تغییرات در سبک زندگی مردم و به خصوص جوانان گشته است. متاسفانه این تغییر سبک زندگی باعث تغییر نگرش در معیارها شده و به تبع آن باعث افزایش سن ازدواج و بروز مشکلات پیرامونی آن شده است.
پنج شنبه, 07 بهمن 1395 09:04

سن ازدواج و اهمیت پژوهش دقیق

این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
ازدواج یکی از اساسى ترين و حساسترين مراحل زندگى انسان به شمار مى رود. انسان بنابر سرشت و ماهيت وجودى خويش و در پاسخ به نيازهاى درونى و بيرونى خود همواره از فردگرايى گريزان بوده است. با وجود اينكه امروزه همزيستي هاى آزاد زن و مرد در كشورهاى صنعتى رو به ازدياد است ولى همچنان ازدواج به علت تإكيدى كه عرف و سنت و دين و قوانين رسمى بر آن دارند مبناى اكثر قريب به اتفاق همزيستي هاست.
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
ازدواج در تمامی جوامع برای بقای نسل انسان بوده و خانواده از اولویت‌های مهم زندگی محسوب می‌شود. لذا برنامه‌ریزی و ساز و کار مناسبی باید برای آن در نظر گرفت. بخشی از این سازکارها را، سنت‌ها و باورها تشکیل می‌دهد. اما دنیا در حال تغییر و دگرگونی است و به تبع آن معیارها و ساز و کارها نیز در حال تغییر است.در همین رابطه صراط مبین مصاحبه ای با حجت الاسلام ابراهیم محمد پور زنجانی پژوهشگر حوزه خانواده و روانشناسی ترتیب داده که خلاصه ای از این مصاحبه در پی می آید:
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی صراط مبین، دکتر واعظ موسوی. دانشیار دانشگاه علامه طباطبایی در ابتدا در خصوص از دواج جوانان بیان کردند:ازدواج به عنوان سنگ بنای اولیه خانواده و به عنوان عاملی اساسی برای زوجیت و همدلی دو جوان و زمینه پیشرفت همسران به شمار می آید و انسان ها می توانند در سایه اندیشه و ایمان واقعی و در پناه زوجیتی شایسته، با اطمینان و صلابت، بر ناکامی ها و فراز و نشیب های زندگی چیره شوند و از وادی های شکست، مصمّم و استوار عبور نمایند و به سوی اعلا علّیین، که همان مقصود خلقت است، راهی بگشایند.
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
خانواده کانون اولیه جامعه انسانی است و در صورت استحکام این نهاد، بسیاری از آسیب های اجتماعی رخ نمی دهد یا اینکه با اتکا به این نهاد درمان می شود. حال آنکه این کانون امروزه دچار آسیب هایی شده است. از جمله آنکه اصل شکل گیری آن با مشکلاتی مواجه شده و در ضمن بالا رفتن سن ازدواج، از اهمیت و اولویت آن کاسته شده است. در همین راستا موسسه فرهنگی مطالعاتی صراط مبین مصاحبه ای با خانم دکتر ظهیری مشاور محترم استاندار قم در امور زنان انجام داده تا با بهره گیری از نظرات کارشناسی ایشان، راههای برون رفت از وضعیت فعلی مورد بررسی قرار گیرد.