این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
روان شناسی در سالهای اخیر، رشته ای بسیار مهم و اثر گذار شده است و هر روز نقش بیشتری در زندگی مردم به دوش می گیرد. این در حالی است که به نحو شایسته ای ملاحظات فرهنگی و بومی ایرانی در آن وارد نشده و در بعضی از زوایا، آسیب هایی را ایجاد نموده است. از این رو "موسسه صراط مبین" مصاحبه ای را در خصوص مساله بومی سازی و اسلامی سازی روان شناسی با حجت الاسلام و المسلمین پورزنجانی انجام داده تا نظرات کارشناسی ایشان را جویا و به اطلاع علاقمندان برساند.
دوشنبه, 12 مهر 1395 08:23

تولد روان شناسی بومی اسلامی

این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
نیاز مبرم به روان شناسی بومی اسلامی و آسیب های ناشی از سیطره روان شناسی غربی در جامعه،از دغدغه های مهم متولیان فرهنگ بوده و هست. در همین رابطه "پایگاه اطلاع رسانی صراط مبین" مصاحبه ای را با حجت الاسلام و المسلمین دکتر مسعود آذربایجانی مدير گروه علمي فلسفه هاي مضاف مجمع عالي حکمت اسلامي ترتیب داده تا از نظرات کارشناسی ایشان استفاده گردد.آنچه در پی می آید گزیده ای از مصاحبه با ایشان است.
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
روان شناسی به عنوان یک علم سازمان یافته به مفهوم مصطلح امروزی دارای سابقه طولانی نیست. اما همین پدیده نو ظهور به شدت در میان جوامع بشری از جایگاه برجسته ای بر خوردار گردیده است. بی شک جوامع اسلامی هم در میان سایر جوامع با جمعیت کثیر و فرهنگ متفاوت در مواجهه با این پدیده باید متناسب با اصول و روش منطبق بر تعالیم اسلامی حرکت نموده تا در هاضمه فرهنگ، رسوم، و روش علوم غربی هضم نشوند. از این رو پایگاه اطلاع رسانی" صراط مبین" با عنایت به این دغدغه با دکتر حسینخانی مصاحبه ای ترتیب داده تا نظرات کارشناسی ایشان را در خصوص روان شناسی بومی اسلامی جویا شود.
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
به گزارش "پایگاه اطلاع رسانی صراط مبین"، صبح نو در گفت و گویی با حجت الاسلام دکتر محمد جواد ارسطا مدیر حلقه علمی موسسه صراط مبین، به بررسی نارسایی‌ها در فقه موجود، خلأهای فقه موجود و چگونگی رسیدن به فقه مطلوب پرداخته است که مشروح این گفت و گو در پی می آید.
یکشنبه, 21 شهریور 1395 12:11

فرهنگ درمان گرایانه و روان شناسی

این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
تلاش برای بومی سازی علوم انسانی در روان شناسی بیشتر احساس می شود چرا که تعارضات روان شناسی غربی با فرهنگ ایرانی- اسلامی، میتواند آسیب های بسیاری ایجاد نماید. از همین رو "صراط مبین"، مصاحبه ای با دکتر روانشناس حمید رفیعی هنر ؛ انجام داده که در ادامه نظرات ایشان در قالب گزارشی از مصاحبه ارائه می شود:
پنج شنبه, 18 شهریور 1395 10:34

رویکرد مونتاژ محوری در روان شناسی

این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
علم روان شناسی رفتار انسان را در زمینه‎های مختلف مورد مطالعه قرار می‎دهد. از همین رو روانشناسی اسلامی که باید بر اساس آموزه‏های الهی استوار باشد، می‎تواند به عنوان یک روانشناسی معیار، مطرح و مورد استفاده قرار گیرد، این برداشت موجب می‏ شود تا ما خود را نه تنها نیازمند دستگاه‏های روانشناسی غربی و شرقی احساس نکنیم؛ بلکه مسئولیتی بزرگ داریم تا به منظور ایجاد آگاهی و حرکت به سمت کمال در جوامع بشری، برنامه‏ ریزی و اقدامات جدی نموده و سعی در ایجاد یک روانشناسی نوین مبتنی بر اقلیم زیستی و فرهنگی نماید.
سه شنبه, 09 شهریور 1395 10:04

نظام سازی با تکیه بر تولی و تبری

این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
برای نهادینه سازی فریضه امر به معروف و نهی از منکر در جامعه باید با رواج فرهنگ تساهل و تسامح در جامعه مقابله کرد. در این خصوص "صراط مبین" مصاحبه ای با آقای حجت الاسلام والمسلمین محمود لطیفی، مسئول دانشنامه امر به معروف و نهی از منکر، انجام داده تا نظرات ایشان را در این باره جویا شود.مشروح این مصاحبه در پی می آید:
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
کم رونق شدن توجه حاکمیت و مردم به فریضه امر به معروف و نهی از منکر، مساله مهم و حساسی است که باید مد نظر قرار گیرد. از این رو صراط مبین مصاحبه ای را با حجت السلام و المسلمین محمود مهدی پور، معاون پژوهشکده امر به معروف و نهی از منکر، انجام داده که مشروح آن در پی می آید.
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
ترویج فرهنگ غربی به سبب تدریس متون تدوین شده در غرب مسئله ای است که نظام آموزش زبان خارجه را در برگرفته است و این موضوع مضرات فراوانی را برای فرهنگمان ایجاد می کند که باید برای رفع آن تلاش نمود. از همین رو مؤسسه صراط مبین، مصاحبه ای با آقای دکتر سید محمد نوری، مدیر یکی از آموزشگاه های زبان انگلیسی، انجام داده است که در ادامه نظرات ایشان در قالب گزارشی از این مصاحبه ارائه می شود:
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
برای تأسیس و بهینه سازی نظام آموزشی بومی زبان های خارجه در ایران، مشکلات و موانع درون سازمانی وجود دارد که برای رسیدن به هدف بومی سازی نظام آموزشی باید شناسایی و رفع گردند. از همین رو "صراط مبین" مصاحبه ای با دکتر مصطفی الیاسی، مدرس سابق مراکز تربیت معلم و رئیس شورای مؤسسان آموزشگاه های علمی و زبان شهر تهران، انجام داده که در ادامه گزارشی از دیدگاه های ایشان در حل این مسئله بیان می شود.