این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
در این نوشتار راه‌های برون‌رفت از تقابل سنت و مدرنیته را که از سوی متفکران و صاحب‌نظران تاریخ معاصر ایران ارائه شده است، به سه دسته تقسیم می‌کنیم و با بیان این سه طیف در آخر به بررسی دیدگاه امام خمینی خواهیم پرداخت.
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
جنبشهای آزادیبخش در تمام بلاد اسلامی، به دست روحانیون مسلمانی که در صف اول مبارزه بر علیه استعمار غربی بوده اند، صورت گرفته است؛ ولی استعمار در بعضی از سرزمینهای اسلامی توانسته است که شیوخ و بزرگان را از صحنۀ مبارزات طرد نماید و جمعی غربزده، دست پرورده و مزدور را برای موفقیت طرح و برنامه های خود، در رأس کار بگمارد. این علما و شیوخ کسی همچون خمینی(س) را نداشتند؛ به هر صورت استعمار در ایران شکست خورد و این به خاطر وجود امام خمینی(س) بود.
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
خانم فریبا علاسوند عضو هیات علمی مرکز تحقیقات زن و خانواده است که به مناسبت قتل دلخراش رومینا اشرفی یادداشتی را در باب ضرورت همه جانبه نگری به فجایع اجتماعی در اختیار مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار داده است که متن کامل این یادداشت در ذیل آمده است.
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
بخش اول علل و عوامل موثر بر دینداری فرزندان در خانواده
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
با پیشرفت تکنولوژی و صنعت و نیاز بیشتر بشر به معنویت‌گرایی و کشف حقایق هستی‌شناسی، نگرش‌های دروغین به‌صورت فزاینده توسعه یافته که این مسئله شناخت و بازشناخت این اندیشه‌ها را ضروری می‌سازد. با وجود ضرورت شناخت آفات نظری و عملی و آسیب‌های عینی و ذهنی پدیده مدعیان دروغین در اعصار مختلف، شناخت و تحلیل ریشه‌ها و بسترهای پیدایش و گسترش این مدعیان در دوران کنونی ضرورتی عقلانی به شمار می‌رود.
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
در فرهنگ اسلامی اولین روز ماه شوال به عنوان عید فطر و جشن بازگشت به فطرت معین شده است، زیرا مسلمانان روزه دار در طول ماه رمضان با ارتباطهای پی در پی با خداوند متعال واستغفار از گناهان به تصفیه روح و جان خویش همت گماشته و از تمام آلودگی های ظاهری و باطنی كه بر خلاف فطرت آن هاست، خود را پاك نموده و به فطرت واقعی خود برمی گردند...
دوشنبه, 29 ارديبهشت 1399 06:10

امنیت، حقی است برای همه مردم

این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
امنیت به مثابه یک حق همگانی در متون و اسناد معتبر حقوق بین‌‎الملل، از جمله ماده بیست و دوم اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده نهم میثاق بین‌‎المللی حقوق مدنی و سیاسی مورد تصریح و تأکید قرار گرفته است. اینک این دو پرسش مطرح است: آیا این حق در فقه امامیه به رسمیت شناخته شده است؟ برای چه کسانی؟
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
یکی از مهم‌ترین وقایع تاریخ سیاسی صدر اسلام مسئله خلافت و جانشینی نبی مکرم اسلام(ص) است، زیرا باوجود تأکید صریح و روشن پیامبر(ص) بر امامت و خلافت بلافصل امیرالمؤمنین علی(ع) متأسفانه این اتفاق رخ نداد. شورایی که در سقیفه تشکیل شد این حق مسلم را از امام علی(ع) غصب کرد و دین نوپای اسلام و جامعه اسلامی را از هدایت و رهبری آن امام محروم ساخت. اما نکته‌ای که در این ماجرا درخور‌ تأمل است، نحوۀ مواجهه امام(ع) با این بدعت خطرناک است، که مدارا و مصلحت‌انگاری را در سیرۀ سیاسی امام علی(ع) نشان می‌دهد.
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
نقش خانواده در دینداری فرزندان (بخش اول)
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
غالب نظام‌های حقوقی دنیا در راستای پاسداری و حفاظت از قانون اساسی و عدم نقض آن به‌وسیله قوانین عادی، نهاد خاصی ایجاد کرده‌اند. این نهادها در نظام‌های حقوقی مختلف متشکل از قضات یا غیرقضات است و عموماً وظایف مهم دیگری ازجمله تفسیر قانون اساسی و نظارت بر انتخابات را نیز بر عهده دارند. با توجه به لزوم نظارت مناسب بر تمام نهادها، این سؤال وجود دارد که آیا شورای نگهبان به‌عنوان نهاد پیش‌بینی‌شده برای وظایف مذکور در نظام جمهوری اسلامی ایران نیز مشمول نظارت می‌شود یا خیر. این مقاله با بررسی تحلیلی و تطبیقی موضوع و نیز بررسی وضعیت ضوابط قانونی موجود در این خصوص، به این نتیجه رسیده است که با توجه به وظایف خطیر این نهادها لازم است…
کلیه حقوق این سایت متعلق به مرکز پژوهشی مبنا است