این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
یادداشتی از محمد باقر صدقی پژوهشگر و استاد دانشگاه با توجه به فضای کنونی کشور که گاه دیده می‌شود برخی جناح‌ها و احزاب یا شخصیت‌ها و مسئولان جامعه اسلامی از مسیر انصاف و فتوت خارج‌شده و به یکدیگر می‌تازند؛ به مسائل اخلاقی نهضت عاشورا توجه ویژه داشته باشند و هرگز درصدد نباشند برای رسیدن به مقصد خود و هدف خود دست به هر وسیله‌ای بزنند بلکه سعی کنند از مسیر انصاف و صبر خارج نشده و جامعه را دچار تشتت نکنند.
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
یادداشتی از دکتر یاور عیوضی، دکترای جامعه شناسی فرهنگی بدون تردید فرهنگ نه تنها به عنوان دستاوردهای گذشتگان بلکه پاسخی مشروع به نیازها و انتظارات انسانی است. از این نقطه نظر بقای هر جامعه‌ای در گرو انتقال قاعده‌مند ارزش‌ها و معانی از نسلی به نسل دیگر است. در واقع بازتولید اجتماعی در کنار تغییرات طبیعی جامعه می‌تواند بصورت متعادل و متوازن از ملزومات حیات و تداوم جامعه باشد.
یکشنبه, 12 خرداد 1398 21:03

امام خمینی(ره) چگونه شخصیتی بود

این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
یادداشتی از دکتر محمدتقی دشتی عضو هیئت علمی دانشگاه و مدیرعامل موسسه صراط مبین
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
یادداشتی ازحجت الاسلام والمسلمین دکترعلی اکبر عبدالاحدی مقدم-کارشناس مسائل فرهنگی 8 مارس برابر با ۱۷ اسفند، روز جهانی زن نام‌گذاری شده و نقطه کانونی جنبش زنان در جهان است. علت نام‌گذاری این روز به روز جهانی زن، گرامی‌داشتِ مبارزه زنان کارگر فابریکه نساجی کتان در سال 1857 میلادی در شهر نیویورک آمریکا است که در برابر شرایط کاری سخت و غیرانسانی با دستمزد کم کارگران زن در اوایل قرن بیستم قیام کردند و با این بی‌عدالتی مبارزه سازمان‌یافته و منظم کردند. این مبارزه برای احقاق حقوق زنان تا امروز ادامه دارد؛ البته بسته به مناطق مختلف جهان، تمرکز مطالبات زنان متفاوت است.
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
اساساً دین اسلام دینی آسان است. پیامبر اکرم(ص) می‌فرماید: «بُعثت بالحنيفيةِ السمحة السهلة؛ من به آیین استوار و بدون انحراف و راحت و آسان مبعوث شده‌ام» (2) بر همین اساس می‌بایست قانون‌گذاری در جامعه اسلامی دارای ویژگی‌های «حق‌گرایی، آسانی و کریمانه بودن» باشد.
شنبه, 27 بهمن 1397 10:00

دوستی برای خدا

این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
سلسه مباحث اخلاق صالحین سیاست‌گذاری برای ائتلاف قلوب مؤمنینخداوند متعال برای ایجاد ائتلاف میان قلوب مؤمنین مشوق‌هایی را در نظر گرفته است که یکی از آن‌ها این است که به سمت این هدف (دوستی برقرار کردن با مؤمنان) حرکت کنید،‌ مشوقش این است که خداوند از هر دوستی به شما شفاعتی را در روز قیامت خواهد رساند. در واقع جعل مشوق (قراردادن مشوق)، سیاست‌گذاری خدا برای تحقق این هدف است، به این ترتیب که انسان از هر رفاقتی یک نصیب شفاعتی را دریافت خواهد کرد.
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
شاید بسیاری از اندیشمندان، نویسندگان و پژوهشگران و حتی جوانان نسل سومی انقلاب، با ایده آل‌هایی که در ذهن دارند، شرایط موجود را برنمی تابند و چنین استدلال کنند که خیلی از مؤلفه های حکومت مردم سالار هنوز در ایران نهادینه نشده اند
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
یکی از نکاتی که در آیه 219 سوره بقره قابل‌توجه است وجود نفع کم در برابر ضرر فراوان دریکی از محرمات است. توجه خداوند متعال به این مهم و ذکر آن در این آیه می‌تواند دارای زوایای گوناگونی باشد که در این نوشتار به برخی از آن‌ها اشاره می‌شود.
جمعه, 05 بهمن 1397 16:42

مدارا در جامعه اسلامی

این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
سلسله مباحث اخلاق صالحین لزوم بازسازی شیوه نبوی در اصلاح جامعهساخت جامعه نمونه، ‌از مهمترین توصیه‌های قرآن کریمپیامبر اکرم (ص) در جامعه‌ای مبعوث شد که دارای بدترین اخلاق و صفات انسانی بود. در واقع صفاتی که ممکن بود یک انسان در حرکت نزولی خود منتسب به آن شود، در آن جامعه قرار داشت. ولی پیامبر (ص) توانست در مدت کوتاهی آن جامعه را به یک جامعه آرمانی تبدیل کند. بنابراین اگر قرار باشد اصلاحی در وضعیت هر کشوری از جمله ایران صورت گیرد یکی از بهترین شیوه‌ها برای اصلاح مدل‌سازی ، الگوگیری از شیوه نبی مکرم اسلام است.
دوشنبه, 10 دی 1397 14:51

لایه های فرهنگ

این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
چرا نارضایتی از مسئولان وزارت ارشاد در بین مؤمنان غالباً زیاد است و تغییر اشخاص تغییر چندانی در آن ایجاد نمی‌کند؟چرا در تغییر رفتارهای نامناسب فرهنگی موفقیت و کامیابی چندانی احساس نمی‌شود؟چرا مسئولان فرهنگی کمتر حاضر به پذیرش مسئولیت خود در قبال رویه‌های نامطلوب فرهنگی هستند؟چرا فرافکنی بین نهادهای مختلف در پاسخگویی به ناروایی‌های فرهنگی مشاهده می‌شود؟
کلیه حقوق این سایت متعلق به مرکز پژوهشی مبنا است