شنبه, 19 فروردين 1396 08:57

سیاست، سیاست‌بازی، سیاست زدگی

این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
آنچه در مورد تعریف مفاهیم علوم انسانی غربی مورد اتفاق است، عدم اتفاق در تعریف این مفاهیم ست. مفهوم سیاست نیز از این سنت استثنا نیست. زیرا سیاست معنای روشنی حتی در نزد اندیشمندان این علم ندارد. از سوی دیگر برخی مفاهیم هم‌ردیف با مفاهیم اصلی وجود دارد که نسبتشان با یکدیگر چندان روشن نیست. مثلاً نسبت مفهوم سیاست با سیاست‌بازی و سیاست زدگی. این درهم‌آمیختگی و ابهام می‌تواند سبب‌ساز بی‌سامانی در رفتارهای سیاسی و اجتماعی باشد ازاین‌رو پردازش و پالایش و تمایز این مفاهیم در جامعه ما امری ضروری به نظر می‌رسد.
پنج شنبه, 17 فروردين 1396 11:41

سیاسی کاری و سیاست بازی

این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
تعاریف مختلفی از واژگان سیاسی‌کاری، سیاسی‌بازی و سیاست‌مداری شده است و اختلاف این واژگان در پس آن تعاریف، کاملا روشن است. بر اساس يكي از تعاريف روشن، سياست را علم تدبير جامعه مي‌دانند و سياستمدار به كسي اطلاق مي‌شود كه بر اساس بايدها و نبايدهاي يك جامعه، براي امروز و فرداي مردم آن كشور ، برنامه‌ريزي نمايد و سياسي‌كاري نيز اگرچه مذموم است، اما در جوامعي كه اصول ثابت و پايداري ندارند و نوع حكومت براي مسئولان آن مهم نيست، سياسي‌كاران، تنها بر اساس انگيزه‌هاي شخصي و دوام خويش به آن دست مي‌زنند.
یکشنبه, 03 بهمن 1395 12:07

پلاسکو و فرهنگ

این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
ماجرای تخریب برج پلاسکو، که مرزهای ایران را درنوردید و توجهات جهانی را به خود معطوف کرد، موضوع سخنان بسیاری قرار گرفته و از زوایای متعددی به آن توجه شده است. این توجهات فرصت مغتنمی برای شناسایی بعضی از معضلات فرهنگی است. و می توان از پتانسیل این حجم توجه، در جهت درمان بعضی از معضلات استفاده نمود. که در ادامه به مواردی از آن اشاره می شود.
چهارشنبه, 20 شهریور 1398 14:28

وقف وکاهش آسیب های اجتماعی

این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)
یادداشتی از حجت الاسلام و المسلمین علی اکبر عبدالاحدی مقدم- کارشناس مسائل فرهنگی قالَ رسولُ الله صلي الله عليه و آله: اِذا ماتَ الاِنْسانُ اِنْقَطَعَ عَمَلُهُ اِلاّ مِنْ ثَلاثٍ: صَدَقَةٍ جارِيَةٍ، اَوْ عِلْمٍ يُنْتَفَعُ بِهِ، اَوْ وَلَدٍ صالحٍ يَدْعُو لَهُ؛ یعنی: پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله فرمود: هرگاه انسان بميرد، عملش هم قطع مى شود، مگر از سه راه: صدقه جاريه، يا عملى كه از آن سود مى برند، يا فرزند شايسته اى كه براى او دعا مى كند.
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
یادداشتی از محمّد منصوری بروجنی دانشجوی دکتری حقوق عمومی وزارت علوم و مقابله با فساد علمیوضعیت اسف‌بار دانشگاه‌ها در ابتدای دهه ۱۳۹۰ به ما نشان می‌دهد چگونه سیاست‌گذاری نادرست وزارت علوم، به جای آن که دانشگاه‌ها را تبدیل به پیشرانه‌های پژوهش در کشور کند، تبدیل به موتور محرکه «مقالات علمی-پژوهشی» کرده است و این مقالات تبدیل به بارزترین نمودهای فساد سازمان‌یافته و تباهی فرهنگی کشور ایران شده است.
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
زیارت امام حسین (ع) در اربعین، در معارف شیعه دارای جایگاه والایی است تا بدان جا که یکی از نشانه های پنج گانه مومن شمرده شده است. این منسک دینی پس از سقوط صدام حسین و هموار شدن مسیر زیارت، به سرعت رونق گرفته و آنچنان گسترده شده که در سالیان اخیر، توجه تمام جهانیان را جلب نموده و یکی از بزرگترین اجتماعات بشری را به تصویر کشیده است.
پنج شنبه, 18 آذر 1395 13:25

زمینه ظهور حکمران شایسته

این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
یادداشتی از دکتر محمد تقی دشتی استاد دانشگاه و مدیر عامل موسسه صراط مبین به گزارش پایگاه اطلاع رسانی صراط مبین مدیر عامل موسسه صراط مبین به مناسبت فرا رسیدن ماه ربیع الاول و ایام به امامت رسیدن حضرت حجت(عج) طی یادداشتی به بررسی اجمالی شاخصه های حکمران و حکمرانی شایسته پرداختند:
سه شنبه, 02 آذر 1395 14:46

فساد مالی و عملکرد رسانه ها

این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
یادداشتی از حجت الاسلام وحید نجفی مسئول واحد فرهنگی دینی موسسه صراط مبین حل مشکلات اقتصادی جامعه تحت تاثیر عوامل مختلفی از جمله عوامل فرهنگی است. اقبال مردم به خرید کالاهای تولید داخل، وجدان کاری و دلسوزی های مردم مطابق تجربیات جهانی (مانند پیشنه ژاپن و ...) می تواند تاثیر به سزایی در رشد و شکوفایی اقتصاد داشته باشد. و طبیعتا در کشوری که مردم برای حمایت از نظام حاکم از جان خودشان نیز مضایقه نکرده اند، اصلاح اقتصاد با بهره گیری از این عوامل بسیار کارآمد خواهد بود.
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
یادداشتی از دکتر محمد تقی دشتی استاد دانشگاه و مدیر عامل موسسه صراط مبین اربعین نقطه بازگشت کاروان حسین(ع) برای احیای فرهنگی است که حسین(ع) و یارانش به خاطر آن عروج کردند و اکنون مراسم اربعین فرصتی است برای شدن ،ساختن و پیوستن. مراسم اربعین زمینه ای است برای انتقال فرهنگ عاشورا به عصر ظهور. مراسم اربعین مانوری است برای ایجاد پیوست و اتصال بال سرخ کربلا به بال سبز مهدویت تا به وسیله آن پرنده شیعه بسوی ظهور اوج بگیرد.
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
یادداشتی از دکتر محمد تقی دشتی استاد دانشگاه و مدیر عامل موسسه صراط مبین مقدمهاستخراج مبانی و اصول زندگی اجتماعی و سیاسی از متون بنیادین مقبول مردم و استفاده از آنها در اداره جامعه، موجب سامان بخشی به امور اجتماعی شده و یکی از راههای خروج از بن بست ها، اختلافات و ستیزه های اجتماعی است.
کلیه حقوق این سایت متعلق به مرکز پژوهشی مبنا است